donderdag 25 februari 2016

Kom mee naar Buiten

Nederland is natuur(lijk) hartstikke klein, maar er is echt nog veel te zien en te ontdekken.

Het IVN 

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie. Dit doen we met zo’n twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals. Dat maakt IVN een unieke partner in duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. Binnen de lokale afdelingen van IVN zijn zo’n twintigduizend ervaren vrijwilligers actief. Jaarlijks organiseren zij met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten maakt een groot aantal mensen kennis met de natuur.

Ga naar www.ivn.nl voor meer informatie.

Ruim 150 afdelingen, bijna elke dag wordt er iets georganiseerd, voor jong en oud. 

Steun IVN!

IVN kan dankzij de steun van leden en donateurs steeds meer kinderen en volwassenen de schoonheid en het belang van onze natuur laten ervaren. Met een gift of lidmaatschap steun je het werk van IVN.

Speciaal voor kinderen die de natuur willen ontdekken!

Scharrelkids online! Kijk op www.scharrelkids.nl. Scharrelkids.nl is in een nieuw jasje gestoken. Vol met leuke weetjes, tips en kinderactiviteiten. Dé plek voor ouders en grootouders om inspiratie op te doen om de natuur in te gaan met de kinderen. Je vindt er informatie over Scharrelkids, buitenspeeltips, praktische doe-dingen en een overzicht van alle natuurlijke speelplaatsen in Nederland. Nu kun je in één opslag zien welke natuurlijke speelplaatsen, speelbossen en speeltuinen er bij jou in de buurt liggen. Hou www.scharrelkids.nl in de gaten, dagelijks vind je er nieuwe artikeltjes, tips en weetjes!

Wil je de natuur een keer bij je om de hoek ontdekken? Dat kan, het IVN heeft ontzettend veel afdelingen, de kans is groot dat ze in de buurt zitten (>>> lees meer over de afdelingen)

Veel Buitenplezier,

Wander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten