zaterdag 6 februari 2016

Tuinwebshop (www.tuin-webwinkelxxl.nl)

Tuinwebshop (www.tuin-webwinkelxxl.nl)

Na ruim 10.000 uur werken aan de "Tuin" webshop kan ik met trots mijn eigen "Tuin" webshop aan u kan presenteren.

Om tot dit resultaat te komen zijn er meer dan 140.000 foto's gemaakt (Bijna elke plant in Lienden is wel op de gevoelige plaat vastgelegd), dus de kans is groot (als je uit Lienden komt) dat je sommige foto's in de webshop kan herkennen. 

Naast de foto's zijn er meer dan 1000 filmpjes gemaakt en verwerkt in de webshop. 

Bij elk product een foto of meerdere foto's bij geplaatst, soms een filmpje en aangevuld met zo goed mogelijke omschrijvingen over het product. Vooral bij de tuinplanten ook aangevuld met hoe je de plant moet verzorgen.

Is het af?
Nee nog lang niet, behalve dat het een webshop is, wil ik het ook zo inrichten dat het ook een naslagwerk is over hoe je om moet gaan met tuinen en hoe je het één en ander moet onderhouden.

Dus de omschrijvingen worden steeds uitgebreider gemaakt en er zullen ook steeds meer filmpjes en foto's worden bij geplaatst.

Ook wil ik gaan aantonen dat een tuin niet als split- en grindvlak of als tegel plein hoeft worden ingericht om het onderhoudsvriendelijk te maken (onder sfeertuinen komen een aantal groene onderhoudsvriendelijke tuinen te staan, waar ook weer onderhoudsvriendelijke producten aan gekoppeld worden).

Tuinideeën
Maar ook zitten er veel voorbeelden van tuinen in die gebruikt kunnen worden om een nieuwe tuin te gaan inrichten, dus je kunt er veel tuinideeën op doen.

Deze voorbeelden zijn te vinden onder het kopje Sfeertuinen!

Wat is er zoal in de webshop te vinden?

Tuinplanten (meer dan 10.000 soorten), Vaste planten, appelbomen, perenbomen, bessen, Hortensia's, bomen, bamboes, klimplanten, leibomen, siergrassen, varens, enz.
Schuttingen, tuinhuizen, speeltoestellen, siertegels, klinkers, split, heidematten, tuinhaarden, tuinverlichting, hobbykassen, plantenbakken, tuinmeubelen, etc. etc.

Tuinplanten
Beplanting is het meest belangrijke onderdeel van uw tuin. Zonder planten is er geen sfeer, geen gevoel, geen leven. Uw keuzes zijn alles bepalend voor het beeld, maar bijvoorbeeld ook voor het onderhoud. Met de juiste planten stuurt u de tuin en de hoeveelheid werk in de richting die u maar wilt.  (>>> lees meer)
Maar het blijft lastig om een keuze te maken uit het grote assortiment tuinplanten. In onze webwinkel hebben we een aantal borderpakketten samengesteld om u een handje te helpen (>>> lees meer

Bestrating voor in de tuin
De tuin is een sociale buitenkamer geworden. De keuze voor uw stenen, groot of klein, glad of ruw, donker of licht, bepalen in grote mate de uitstraling van uw tuin.
Aan de hand van talloze prachtige voorbeeldtuinen met daarin onze producten kunt u uw gevoel volgen bij het maken van uw keuze. Bij elke tuin kunt u zien welke sierbestrating is gebruikt.  (>>> lees meer)

Tuinverlichting 

Een bolletje in een tuintekening wordt meestal gebruikt als symbool voor een lamp. Een bolletje meer of minder valt in een tuinontwerp vaak niet eens op. En toch is de plaats van een armatuur en/of stroompaal wel belangrijk.

Net als in huis, waar de lampen vaak niet boven de tafel hangen, kan het in de tuin ook misgaan. Bedenk ook dat een tuin door een lamp meestal niet mooier wordt. Of het moet gaan om een bewust gekozen armatuur. Verlichting moet functioneel zijn, het moet uw tuin verlichten daar waar het nodig is en met een dusdanige kracht die niet stoort als u ’s avonds het tuinpad oploopt. Voor de stopcontacten geldt hetzelfde. Zorg ervoor dat ze er wel zijn, maar niet opvallen. (>>> lees meer)

Tuinbemesting, bemesting voor tuinplanten en bemesting voor het gazon (>>> lees meer)

Schuttingen: Een erfafscheiding is een scheidingsconstructie om de grens met bijvoorbeeld de buren aan te geven. Een erfafscheiding kan een natuurlijke vorm hebben (bijvoorbeeld een haag) of een constructie (bijvoorbeeld een schutting of een hekwerk).
Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke functie de afscheiding krijgt. Moet het privacy geven? Wilt u van hinderend geluid af? Of wilt u de wind wegnemen? Los daarvan is het bovendien verstandig om een en ander met uw buren te bespreken. Op de grens met de buren worden de meest uiteenlopende creaties geplaatst… We hechten sterk aan ons eigen territorium en bakenen onze percelen dan ook graag af. (>>> lees meer)
Tuinhuizen
Een gebouw(tje) in een tuin wordt gebouwd en ingericht op basis van de functie die het gaat krijgen. Een schuurtje voor de opslag van oude spullen, de fietsen of een tweede koelkast.
Een speelhuisje voor de kinderen, een glazen prieel om heerlijk in te zitten, een overkapping om te kunnen barbecueën of als atelier of leesruimte. Al die zaken hebben consequenties voor de samenstelling van wanden, dak, deuren en ramen. Wilt u een geïsoleerde ruimte waar u ook ’s winters kunt verblijven of wordt de ruimte alleen ’s zomers gebruikt als het lekker weer is? Welke vorm of uitvoering u ook kiest, altijd (ja, zelfs bij een serre) geldt dat hij zorgvuldig moet worden ingepast in uw tuin. Het tuingebouw moet uw tuin- en woonplezier versterken en dus nooit een dissonant zijn in het geheel. Hoewel de markt in kant-en-klaar modellen het grootst is, stappen steeds meer leveranciers over op bouwen op maat. Al uw wensen kunnen worden ingepast, precies zoals bij een echt huis. Elk tuinhuis of gebouw heeft zo z’n eigen kwalificaties, zoals de duurzaamheid, het onderhoud en het bouwgemak. Ook de aanschafprijs is bepalend.
En nog veel meer tuinproducten: (>>> lees meer)

Veel kijkplezier,

Wander van Laar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten